top of page

A HumanHub innovációs közösség előadása és tréningje a Károli Gáspár Református Egyetem tréninghetén

Frissítve: 2021. febr. 5.

Álom vagy valóság egy bölcsész számára, hogy startupper legyen?


Már az egyetem alatt, esetleg a gyakorlati munka során vagy több éves tapasztalat alapján születnek meg az ötletetek, hogyan is lehetne jobbá tenni az emberek életét? Egy új módszer, egy új megközelítés vagy ezek eddig ki nem próbált kombinációjából remek kezdeményezések születhetnek!


A HumanHub több mint egy éve nyitotta meg kapuit a pszichológia, pedagógia és más segítő foglalkozású szakemberek előtt azzal a céllal, hogy segítse őket ötletük megvalósításában. Tagjaink között több volt Károlis hallgató is akad: Tóth Dániel –A Pszichológus Pasi és Rózsa Sára a Lelki Egészség Éjszakája megálmodója. Az előadás keretében az ő történeteiket ismerhette meg az egyetemi közönség. Hogyan kezdtek nekik? Hol tartanak most? Milyen kihívásokkal találkoztak? Mire volt szükségük a fejlődés során és miben segítette őket ez a kifejezetten számukra alakult innovációs közösség, a HumanHub?

Az előadás után közvetlenül egy tréninget tartottunk, melyre szintén nagy volt az érdeklődés!


Hogyan lesz az ötletből termék? – Design Thinking Demo Workshop A workshop vezetők: Sebestyén Lilla, Demeter Lilla – a HumanHub szakértői voltak

A tréning során betekeintést nyerhettek a hallgatók abba, hogy milyen módszerrel dolgoznak a legsikeresebb mai startupperek!

A design thinking minden vállalkozás alapja, segít az ötletedet kidolgozásában és rávilágít a kérdéses pontokra. A teljes tréning 5 napos, itt másfél órás bepillantásra volt lehetőség. A workshop folyamán 4-5 fős csoportokban dolgoztunk. A hallgatók részben hozott, részben helyben kitalált ötletekkel foglalkoztak és kipróbálhatták a módszer kezdő lépéseit. A jelszavunk ez volt: Az sem baj, ha nincs még ötleted. Egy „problémából” indulunk ki és arra keresünk új megoldási módokat.

Nagy élmény volt számunkra látni, hogy a bölcsész hallgatók milyen kreatívan álltak a feladatokhoz, nagyszerűen tudtak együttműködni és milyen sikerélmények születtek, melyek reméljük a jövő vállalkozásainak csiráját hordozzák!

23 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page