top of page

Hat dolog, amit ne csinálj egy coworking irodában

Felena Hanson a kaliforniai Hera Hub alapítója szerint a következőket kell elkerülnöd, hogy a legtöbbet tudd kihozni magadból egy közösségi irodában.


1. Ne csak a networking miatt csatlakozz


Bár a közösségi irodáknak hasznos velejárója, hogy új kapcsolatokat építhetsz, de kizárólag ebből az indíttatásból csatlakozni nem szerencsés. Ennek oka, hogy a coworkingek lényege nem csupán az, hogy ki tud segíteni neked, hanem egymás kölcsönös támogatása. Tehát ne osztogasd szét az összes névjegykártyád már az első alkalommal, mert az értékes kapcsolatok kiépítéséhez idő kell.




2. A tagok spammelése


A közösségi irodáknak általában van Facebook csoportja, közös levelezése vagy névjegykártya gyűjtő doboza. Ezekből lehetőleg ne állíts össze kérdezés nélkül egy levelező listát, ne add hozzá őket a hírlevél rendszeredhez, mert – amellett, hogy GDPR szabályokba ütközik – itt is a kölcsönösség elve kell, hogy vezéreljen. Előbb esetleg kérdezz rá, hogy te miben tudnál segíteni másoknak.


3. Reflektorfény


Akár közösségi irodában, akár egy hagyományos irodai környezetben dolgozol, valószínűleg találkoztál már olyanokkal, akik szeretnek a figyelem középpontjában lenni. Ezek azok az emberek, akik hétfőn elsőként mesélik el, hogy mi történt velük a hétvégén, nagyon hangosan beszélnek a telefonon, és olykor feltűnően sóhajtoznak remélve, hogy valaki megkérdezi tőlük, mi a baj. Az ilyen helyeken sok lehetőség van önmagad bemutatására, barátkozásra, de fontos, hogy a coworkingben egy közösség része vagy, ne zavard a túlzott feltűnősködéssel mások munkáját.



4. Kimaradás


Az edzőteremhez hasonlóan, ha beiratkozol, viszont nem jelensz meg, akkor nem fogod megkapni, amire szükséged van. Vegyél részt az eseményeken, próbálj minél inkább részese lenni a közösségnek, mert csak aktív jelenléteddel tudod a lehető legjobban kihasználni a coworkingben rejlő lehetőségeket.


5. Dráma


Ne vidd be a személyes drámáidat a közös térbe! Ez persze nem azt jelenti, hogy nem számíthatsz segítséget a hostoktól, mentoroktól, de a diszkréció fontos szempont. Ha segítségre van szükséged, akkor ezt diszkréten kezeld, mert nem szabad elfelejteni, hogy a tagok elsősorban dolgozni jönnek a coworkingbe.


6. Magányos küzdelem


Felena Hanson azt mondja, hogy sokan félnek csatlakozni közösségi irodához, mielőtt tökélyre fejlesztenék vállalkozásukat. Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a közösségi irodákban dolgozók kevésbé érzik magányosnak magukat. A felmérésben résztvevő emberek 89 százaléka azt mondta, hogy boldogabbnak érezi magát a közösséghez való csatlakozás óta.

Valóban, az ilyen közösséghez való csatlakozás az egyik első lépésnek kellene lennie egy szabadúszó vállalkozó számára, mivel az egyik előnye az, hogy itt más hasonló gondolkodású vállalkozók vesznek körül. Érdemes élni a közösség nyújtotta támogatással, bátorítással és a visszajelzésekkel már a kezdetektől.


Forrás:



173 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Meseország mindenkié

Az utóbbi időben nagy port kavart a Meseország mindenkié című mesekönyv. A mesék évezredes hagyománya, hogy egy közösséget tanítanak bölcseleti szempontból. Hogy ki, mit ért meg belőle, az a tanítókon

bottom of page