top of page

Kreatív Élettervezés Design Thinkiggel?

Frissítve: 2019. okt. 18.

Mielőtt gyorsan elfordítod a fejed, hogy már megint egy újabb hókuszpókusz, amit el akarnak neked adni a kreativitással - most épp az életed tervezése kapcsán, - olvasd csak tovább cikkünket, mert fejlett országok sikeres emberei hasonlóképpen tervezik életüket. Miért ne tanulhatnánk meg mi is ezt?


Nálunk az öngondoskodás tudása meglehetősen hiányzik a családi mintákból, hiszen felmenőink többsége állami alkalmazott volt és gyakran egy munkahely egy életen át tarthatott. Sőt, ha évtizedekig voltak a szüleink egyetlen munkahelyen, jutalmat, elismerést is kaptak. Nem volt tehát mit tervezni rajta, pláne kreatívan!


Ma erre kevés példát látunk, inkább az ellenkezője az igaz, gyakran megrendül a lábunk alatt a talaj, keresnünk kell új munkát, folyton képződünk, hogy legyen esélyünk – mindig naprakészen kell állnunk, ha bármi történne is.


Hogyan lehet megvalósítani, hogy az életpályánk arrafelé kanyarodjon, amerre szeretnénk? Hogy ne kiszolgáltatott munkavállalók legyünk, hanem megtaláljuk vagy kitaláljuk a nekünk való munkát?


A kreatív élettervezés erről szól. Ráadásul a Szilícium-völgyben alkották meg a módszertanát – a formatervezői gondolkodást alapul véve. A lényege, hogy miként teremtsünk a rendelkezésünkre álló eszközökből, tehetségből valami újat, valami eladhatót vagy akár egy számunkra élhető életpályát?


Ezt a módszert nevezik design thinkingnek, amit a termékfejlesztés területéről ültettek át a pályaorientáció világába a Stanford Egyetem professzorai. Mi magyarok is megtanulhatjuk ezt, sőt nekünk kell csak igazán megtanulni!


Két napos workshopunkon megtanulhatod a módszert, kipróbálhatod a csoportban, akik visszajelzést adnak neked ötleteidről,megtanulod tesztelni elképzeléseidet. Nem utolsó sorban a módszer a tiéd lesz, és bármikor alkalmazhatod életed során.176 megtekintés0 hozzászólás

Comentários


bottom of page